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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
14/03/2008 |
Data da última atualização: |
23/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MATOS, L. B.; GARCIA, A. R.; NAHUM, B. de S.; LOURENÇO JÚNIOR, J. de B.; COSTA, N. A.; BASTOS, T. X.; GONÇALVES, K. S.; MIYASAKI, M. Y. A.; ARAÚJO, C. V. |
Afiliação: |
L. B. Matos, UFPA; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPATU; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU; NORTON AMADOR DA COSTA, CPATU; THEREZINHA XAVIER BASTOS, CPATU; K. S. Gonçalves, UFRA; M. Y. A. Miyasaki, UFRA; C. V. Araújo, UFRA. |
Título: |
Conforto térmico e taxas de concepção em búfalas criadas na Amazônia Oriental. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REPRODUÇÃO ANIMAL, 17., 2007, Curitiba. Resumos... Belo Horizonte: CBRA, 2007. |
Páginas: |
p. 82. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil. |
Thesagro: |
Búfalo; Reprodução Animal. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32396/1/MATOSetal-2007ConfortoTermicoTaxasdeConcepcaoBufalasnaAmazonia.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
21/01/2015 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ALMEIDA, M. M. de; LUQUETTI, S. C. P. D.; SABARENSE, C. M.; CORRÊA, J. O. do A.; REIS, L. G. dos; CONCEIÇÃO, E. P. S. da; LISBOA, P. C.; MOURA, E. G. de; GAMEIRO, J.; GAMA, M. A. S. da; LOPES, F. C. F.; GARCIA, R. M. G. |
Afiliação: |
MARIANA MACEDO DE ALMEIDA, UFJF; SHEILA CRISTINA POTENTE DUTRA LUQUETTI, UFJF; CÉPHORA MARIA SABARENSE, UFJF; JOSÉ OTÁVIO DO AMARAL CORRÊA, UFJF; LARISSA GOMES DOS REIS, UFJF; ELLEN PAULA SANTOS DA CONCEIÇÃO, UERJ; PATRÍCIA CRISTINA LISBOA, UERJ; EGBERTO GASPAR DE MOURA, UERJ; JACY GAMEIRO, UFJF; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; RAÚL MARCEL GONZÁLEZ, UFJF. |
Título: |
Butter naturally enriched in cis-9, trans-11 CLA prevents hyperinsulinemia and increases both serum HDL cholesterol and triacylglycerol levels in rats. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Lipids in Health and Disease, v. 13, article 200, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Feeding rats on a high-fat diet containing butter naturally enriched in cis-9, trans-11 CLA prevented hyperinsulinemia and increased HDL cholesterol, which could be associated with higher levels of cis-9, trans-11 CLA, vaccenic acid, oleic acid and lower levels of short and medium-chain saturated fatty acids from butter naturally modified compared to control butter. On the other hand CLA-enriched butter also increased serum triacylglycerol levels, which could be associated with concomitant increases in the content of trans-9 and trans-10 C18:1 isomers in the CLA-enriched butter. |
Palavras-Chave: |
Dyslipidemia; Functional food; High conjugated linoleic acid enriched butter; Insulin sensitivity. |
Thesaurus NAL: |
diabetes; rats. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116130/1/Artigo-Gama-Lip.HealthDis.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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